portugal 4828135
ponte 25-de-april-898789
lisbon 2237567
belem 2385507

Grolloo, een charmant dorp met een rijk blues erfgoed

Evenwegwijzer reisde af naar het pittoreske Drentse dorp Grolloo, 11 km ten zuidoosten van Assen, Grolloo is onderdeel van de gemeente Aa en Hunze. Het dorp heeft een landelijke rustige uitstraling en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en landelijke charme. De prachtige omgeving bestaat uit uitgestrekte bossen, heidevelden en landbouwgronden en is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers

IMG_0848

Maar eerst een stukje popgeschiedenis. Een van de meest opvallende aspecten van Grolloo is de muzikale geschiedenis die erbij hoort. Het dorp staat bekend als de geboorteplaats van de legendarische Nederlandse bluesmuzikant Harry Muskee, oprichter van de beroemde band "Cuby + Blizzards". Grote publiekstrekker is het C+B Museum in de oude boerderij van leadzanger Harry Muskee. Fans kunnen hier hun hart ophalen aan oude muziekfragmenten, foto's en muziekinstrumenten van de band Cuby + Blizzards. Het C+B Museum biedt bezoekers de mogelijkheid om een diepere duik te nemen in de geschiedenis en hun invloed op de muziekwereld. Het is een eerbetoon aan de band en hun bijdrage aan de Nederlandse muziekgeschiedenis. Cuby + Blizzards was een Nederlandse bluesband die werd opgericht in 1964. De band speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de bluesmuziek in Nederland en wordt vaak beschouwd als een van de pioniers van de Nederlandse blues. De oorspronkelijke naam van de band was "Cuby & the Blizzards," en ze werden geleid door zanger Harry "Cuby" Muskee en gitarist Eelco Gelling. Het museum gevuld met memorabilia, foto's, instrumenten en andere items illustreren de carrière van de band. De muziek van Cuby + Blizzards wordt tot op de dag van vandaag als klassiekers van de Nederlandse muziek beschouwd. De band wordt nog steeds herinnerd en geëerd door fans en medemuzikanten.

IMG_0963

Grolloo heeft ook andere attracties, waaronder enkele historische bezienswaardigheden zoals oude boerderijen en kerken. Het dorp organiseert regelmatig lokale evenementen en markten. Bezoekers en inwoners kunnen genieten van de traditionele cultuur en ambachten. Grolloo heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege tijden van menselijke bewoning. Het heeft zich ontwikkeld van een kleine agrarische nederzetting tot een cultureel knooppunt. De prachtige omgeving is een mooie bestemming voor een ontspannen uitje en biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van de rustieke sfeer, de natuur en tegelijkertijd toegang te hebben tot historische en culturele bezienswaardigheden. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. Voor een langdurig verblijf adviseren wij het luxe vakantiepark "Hof van Saksen" gelegen in het nabijgelegen Nooitgedacht, Het park staat bekend om zijn hoogwaardige accommodaties, uitgebreide faciliteiten. 

© Copyright 2024 | Ab Blauw media | All Rights Reserved

info@evenwegwijzer.nl