EVENWEGWIJZER
info@evenwegwijzer.nl
belgian-flag-1158171

Uitwaaien aan de Belgische kust

De Belgische kust, is ideaal voor een dagje uit, een lang weekend of en heerlijke uitgebreide vakantie. Lekker ontspannen en genieten van de omgeving. Relaxen aan het strand, wandelingen maken langs de zee, fietstochten maken in het uitgestrekte gebied of struinen langs de gezellige winkeltjes.

De ideale reisgenoot om de Belgische kust te ontdekken is de kusttram, die rijdt van Knokke tot de Panne vlakbij de Franse grens. Laat de auto staan, geen parkeerproblemen, last van files of parkeerkosten. De kosten zijn laag. Met een dagkaart kun je overal in- en uitstappen en rondkijken. Het is wel verstandig om een kaart in de voorverkoop te kopen in plaats van in de tram, want dan komen er een paar euro’s bovenop. Om alle leuke bestemmingen te bekijken is het handig om een meerdaags ticket (enkel te koop in de voorverkoop) aan te schaffen. De 67 km lange Belgische kustlijn stopt onderweg op bijna 70 tramhaltes en doet er een kleine twee en een half uur over. Het is de ultieme manier om alle kustgemeenten van de Belgische kust te verkennen. De Belgen houden niet van lang wachten. In de rustige periode rijdt er drie keer per uur een tram en in de vakanties vier keer per uur. In de zomermaanden ligt de frequentie op zesmaal per uur. Op sommige plaatsen rijdt de tram door het zand van de stranden met prachtig uitzicht op de Noordzee. De lijn heeft officieel het lijnnummer 0. Deze aanduiding is te vinden in de dienst- regeling en op de haltes. Op de trams wordt alleen de plaats van bestemming aangegeven. Miljoenen reizigers waaronder veel toeristen maken gebruik van de kusttram. Dienstregelingen is via link www.delijn.be/nl/kusttram te raadplegen.

Voor de inwendige mens kan men terecht bij de leukste bistro’s en lekkerste restaurants. Voor het winkelende publiek zijn de mogelijkheden oneindig. Van grote winkelketens tot kleine boetiekjes. Chique interieur- en kledingwinkels en bijzonder winkels zijn overal te vinden. Shoppen aan zee is een groot avontuur. Een van de bekendste badplaatsen van België en wordt gezien als de chique badplaats van de Vlaamse kust. Voor de shoppers (Lippenslaan) is Knokke een superleuke stad om te winkelen. Voor iedereen is er wat te doen. Op een zomerse dag kan men op het brede strand met zijn vele Beachclubs genieten van het uitzicht op zee. Vergeet hier niet de Belgische pralines te ontdekken.

girl-622534

In Knokke-Heist kun je heerlijk (op chique) winkelen. De shopping driehoek de trekpleister van het winkelend publiek. Lippenslaan, Kustlaan en Dumortierlaan zijn de bekendste winkelstraten van de badplaats. Wie hier gaat winkelen moet ook hier een gevulde zak met geld mee nemen. De Kustlaan met zijn vele exclusieve modezaken en kleine boetiekjes ligt om de hoek van de Lippenslaan en diagonaal completeert Dumortierlaan de shopping-driehoek. Tussen de Kustlaan en de Lippenslaan ligt het Albertplein, maar is op dit moment een bouwput. Rond 2023 zal het plein weer gezien mogen worden en zal de Place m’as-tu-vu’, de blikvanger worden en zal de grandeur van Knokke-Heist weer bevestigd worden.

Knokke-Heist is een superleuke stad om vakantie of een weekendje weg te vieren. Wie voor het eerst de badplaats in West-Vlaanderen gaat bezoeken wil eerst flaneren op de Zeedijk en daarna winkelen. Of is het toch andersom? Eerst winkelen en dan flaneren. Iedereen kan zich hier in ieder geval uitleven op zijn eigen manier. De badplaats typeert zich als een moderne, opvallende, gezellige en vooral enorme winkelstad met luxe, grote winkels. Je kunt er ongelooflijk goed winkelen. Het diverse aanbod, zorgt ervoor dat er voor iedereen wel wat te doen is. De mogelijkheden zijn oneindig. Shoppen aan zee is een groot avontuur. Zowel de grote modeketens als de kleine winkeltjes kom je ertegen. Voor veel mensen is een dagje Knokke-Heist dan ook niet genoeg. Omdat het zo’n leuke stad is om te winkelen, zullen de echte shop fanaten worden aangeraden om meerdere dagen voor Knokke-Heist uit te trekken. Tussen al het shoppen door kun je een gokje wagen in het casino of lekker gaan eten in de vele bistro’s of restaurants. Een lekker kopje koffie, thee, fris, wijntje of een biertje behoort in tal van gezellige koffietentjes, en brasserieën tot de mogelijkheden. Zien en gezien worden dat is het credo in de chique badplaats aan de Noordzeekust. Met zomerse temperaturen kun je makkelijk een vergelijk maken met de Côte d’Azur. Knokke-Heist is een fantastische stad voor een heerlijke vakantie of een weekendje weg.

belgium-2628337