EVENWEGWIJZER
info@evenwegwijzer.nl
netherlands-162372

Herfst in de Kaapse bossen

De zonovergoten dagen en de plakkerige zomernachten liggen achter ons en heeft de herfst ondertussen zijn intrede gedaan. Dat wil niet zeggen dat we definitief afscheid hebben genomen van de zomer. Temperaturen van 25 graden of hoger kunnen zelfs in oktober nog voorkomen. Wat temperaturen betreft blijft het altijd koffiedik kijken. Een nieuw seizoen staat voor de deur. De herfst!

De slowcooker met heerlijke stoofpotjes komen weer op tafel. De wind gaat er stevig tegen aan en bladeren vallen van de bomen. In de bossen zorgt dat voor een mooi bladerendek. Het is herfst en ze zeggen weleens, herfst is goed voor de gezondheid. De bossen laten hun schilderachtige kleuren zien en paddenstoelen laten weten dat zij er ook weer zijn. Eekhoorns, egels en vleermuizen zijn druk bezig om hun wintervoorraad op pijl te houden. In het bos zijn nu volop nootjes te vinden voor deze dieren.

De herfst nodigt ook weer uit om lange boswandelingen te maken. Op de redactie kregen we een aantal foto’s van paddenstoelen binnen, geschoten door Karin Lancee die zij maakte tijdens een boswandeling in de Kaapse bossen bij Doorn. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond moet zij hebben gedacht toen zij deze mooie plaatjes maakte. Deze foto’s willen wij de lezers niet onthouden. De afbeeldingen bewijzen dat de herfst zich bij uitstek leent om erop uit te gaan en met de smartphone vast te leggen hoe de natuur verandert in deze prachtige periode. Geniet van de plaatjes en de kleurrijke jaargetijde.

IMG_2771

Natuurlijk vergeten we niet de Potsdamerplatz en de Brandenburger tor. Van daaruit loop je langs het beroemde hotel Adlon, zo Unter den Linden op. Na een stevige wandeling kom je bij de Fernsehturm die boven stad uitsteekt. Er is veel meer te zien. Bezoek de Keiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en Galeries Lafayette in de Friedrichstraße, de gezellige winkelstraat. Het Kaufhaus KaDeWe is het grootste warenhuis van de stad. Het Jüdisches Museum aan de Lindenstraße, is het grootste Joodse museum in Europa. De bedoeling is dat bezoekers hier nadenken over antisemitisme en Jodenvervolging.