EVENWEGWIJZER
info@evenwegwijzer.nl
flag-1022605

Tannheimer Tal, paradijs voor de wintersporter

Op weg naar het “mooiste hoogdal van Europa” is de reis al ontspannen: u kunt er snel, comfortabel en zonder vignet aan uw vakantie beginnen. Want het rustige Tiroler hoogdal is vanuit de buurlanden goed te bereiken. Ter plaatse ontvouwt zich een stressvrije vakantie, waar alle gezinsleden waar voor hun geld krijgen.

Foto: Tannheimer Tal / Willi Roth

Alle zes skigebieden in het dal bieden skischolen en een kinderland, waar de kleintjes hun eerste pogingen op de boards kunnen wagen of hun eerste kunstjes kunnen uitproberen in een kindvriendelijke omgeving. Geen wens blijft onvervuld in het ICE AGE Kinderland. In Tannheim kunnen de kleintjes alpiene avonturen beleven met mammoeten en sabeltandtijgers. Ook het skigebied Jungholz is speciaal ontworpen voor kinderen. De liften hebben een bijzonder diepe instap en automatisch openende spijlen, wat de veiligheid verhoogt. De kinderen oefenen evenwicht en veiligheid bij het hanteren van ski’s of snowboards op de transportband van het magische tapijt. De kleintjes zijn hier in goede handen, terwijl mama en papa op hun beurt kunnen afslaan op een van de meer uitdagende pistes. De andere vier skigebieden hebben ook kinderaanbiedingen, skischolen en gezinsvriendelijke aanbiedingen.

Foto: Tannheimer Tal | Müller

Foto: Tannheimer Tal | Wolfgang Ehn

Winterpret op het meer. Niet alleen in de zomer inspireert de pittoreske Haldensee jong en oud. Het is het enige meer in Tirol dat winterwandelpaden over het bevroren ijsoppervlak biedt. Maak je geen zorgen, het ijsoppervlak wordt pas na een professionele beoordeling door een ijscommissie vrijgegeven. Schaatsers, langlaufers en winterwandelaars kunnen dan naar hartenlust zich uitleven op het ijs.

Winterlandschaft Vilsalpsee, Tannheimer Tal, Tirol, Österreich

Foto: Tannheimer Tal | Achim Meurer

De verschillende rodelbanen in het Tannheimer Tal bieden veel plezier voor het hele gezin. De meeste zijn perfect voor de eerste sledetochten en leuke rodelervaringen. Als je niet genoeg kunt krijgen van het downhill-plezier op twee lopers, moet je zeker de langste rodelbaan in het Tannheimer Tal proberen. Het is gelegen in Nesselwängle en biedt een 3,6 kilometer lange afdaling vanaf het bergstation Krinnenalpe. De rodelaar moeten echter wel wat oefening meebrengen. De rodelbaan in Haldensee zorgt voor een heel bijzondere rodelbelevenis: u kunt elke avond tot 22:00 uur onder schijnwerpers rodelen.

Foto: Tannheimer Tal | Achim Meurer

Foto: Tannheimer Tal | Achim Meurer

De aanbieding “Winterbergbanen inbegrepen” maakt de wintervakantie perfect. Vakantiegangers die een minimumverblijf van drie nachten hebben geboekt, kunnen van maandag tot en met donderdag gratis gebruikmaken van alle deelnemende bergbanen in het Tannheimer Tal. De aanbieding is geldig van 10 tot 27 januari en van 14 tot 17 maart 2022. Daarnaast biedt het Tannheimer Tal een verscheidenheid aan andere aanbiedingen die ontspanning en plezier voor het hele gezin beloven: bijvoorbeeld het International Balloon Festival dat plaats vindt van 9 tot 29 januari 2022. Wanneer de kleurrijke heteluchtballonnen geruisloos over de bergtoppen bewegen en als kleurrijke stippen aan de horizon verdwijnen, kunnen kleine en grote kijkers niet meer stoppen met verbaasd te staan.

Ort: Tannheimer Tal

Foto: Tannheimer Tal | Wolfgang Ehn

In het Tannheimer Tal kun je ook een dromerige winterbestemming verwachten met een eersteklas loipen netwerk dat het hart van elke langlaufer sneller laat kloppen. 140 kilometer loipes leiden door het magische winterlandschap. Als de zon opkomt in het Tannheimer Tal, wachten vers geprepareerde loipes op de gasten. Vroege vogels in het Tiroler hoogdal kunnen het glinsterende sneeuwlandschap al bij de eerste zonnestralen verkennen. Het routenetwerk is goed ontwikkeld en geschikt voor elke behoefte. De beste manier om de indrukwekkende natuur van het dal te verkennen is vanaf de langlaufloipe. Pittoreske meren en de indrukwekkende Allgäuer Alpen vormen het adembenemende decor voor een oase van wintersport. Hier vind je geen après-ski. In plaats daarvan kunnen gasten een vredige sfeer verwachten waarin mens en natuur in harmonie zijn. Deze filosofie voert ook langlaufers door het dal.

Foto: Tannheimer Tal | Felgenhauer Marco

Foto: Tannheimer Tal | Achim Meurer

Bijzonder populair is de Gaichtpass-rondweg. De bijna 19 kilometer lange route voert door een sprookjesachtig winterlandschap. Het hoogtepunt is de oversteek van de bevroren Haldensee. Een ander hoogtepunt is de Vilsalpsee. Op de in totaal bijna 13 kilometer en 200 meter hoogte, midden in het hart van het Tannheimertal, kunnen langlaufers genieten van het prachtige berglandschap op weg naar het natuurgebied Vilsalpsee. Meer ambitieuze langlaufers kunnen hun tijd doorbrengen op het SKI-TRAIL circuit door het Tannheimer Tal en het naburige Allgäu. Met 31 kilometer en meer dan 400 meter hoogte is de gevarieerde route de langste en meest veeleisende in het prachtige Tiroolse hoogdal. Dergelijke langlauf-lekkernijen hebben het Tannheimer Tal onder meer een bijzondere status op het gebied van langlaufen gegeven. Dankzij de goede bewegwijzering en de dagelijkse verzorging van de loipes heeft het idyllische hooggelegen dal het loipen keurmerk van de deelstaat Tirol gekregen.

Blick ins Tannheimer Tal während des Ballonfestivals, Tannheimer Tal, Tirol, Österreich

Foto: Tannheimer Tal | Achim Meurer